Офіційний веб-сайт

Історично-пригодницький роман «Гардаріка. Таємниця забутого світу»

Автор(-и): Вероніка Мосевич / Розділ:

Історично-пригодницький роман «Гардаріка. Таємниця забутого світу», автор: Вероніка Мосевич, видавництво «Клуб сімейного дозвілля» (м.Харків), рік видання: 2020.

Висунуто Центром ініціатив сприяння соціальному та культурному розвитку в Україні.

 

Історично-пригодницький роман «Гардаріка. Таємниця забутого світу» Вероніки Мосевич

 

Віра Мосевич ( псевдонім Вероніка Мосевич ) у 2020 році стала лауреаткою Міжнародного літературного конкурсу Коронація Слова з історичним романом «Ґардаріка. Таємниця забутого світу». Роман був опублікований ще в листопаді 2020 року.

Образ Ярослава Мудрого такий колоритний, такий реалістичний, приклад для наслідування і герой для молодих дівчат, які візьмуть собі його за взірець справжнього чоловіка. Коли читаєш цю книгу і вона викликає такі шалені емоції, виникає думка: «А може це і є призначення цієї авторки -написати нам нашу історію такою, щоб ми пишалися тим, що ми українці?» Сюжет витриманий і виплеканий авторкою, доведений до абсолюту. Персонажі дуже яскраві, чудово прописані. Неперевершені описи природи. Це ідеальна історія про українську минувшину. Ти от читаєш і думаєш: «Як же класно, що ми українці!»

Цей погляд на нашу минувшину настільки вартісний, що ми не побоємося висловити зараз думку багатьох читачів: щоб цей роман було включено в шкільну програму. Мотивацією зараз для нинішніх молодих поколінь українців цей твір був би одним із каменів, який ліг би в основу формування їхньої свідомості у напрямку україноцентризму, щоб вони розуміли, яких пращурів ми нащадки. Це дуже важливо, особливо в наш час, виховувати повагу, захоплення і любов до своєї Батьківщини. Цей роман -має стати справжнім відкриття для мільйонів українців.

Зважаючи на викладене, члени правління громадської організації «Центр ініціатив сприяння соціальному та культурному розвитку в Україні» керуючись установчими документами / статутом організації / спільно з партнерами ГО «Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області» та ГО «Мистецьке - культурне об'єднання «АРТ -СПЕКТР» та членом НСПУ, доцентом, кандидатом філологічних наук, завідувачем кафедри журналістики НАУ рекомендують відзначити автора Вероніку Мосевич та представляють твір / Історично - пригодницький роман «Ґардаріка. Таємниця забутого світу» / на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2022 р.

 

З подання Центру ініціатив сприяння соціальному та культурному розвитку в Україні

Рекомендація

для участі в конкурсі на здобуття Національної премії України

ім. Тараса Шевченка

Віра Мосевич (псевдонім Вероніка Мосевич) у 2020 році стала лауреаткою Міжнародного літературного конкурсу Коронація Слова з історичним романом «Ґардаріка. Таємниця забутого світу». Як ми знаємо, роман був опублікований ще в листопаді 2020 року.

У зв'язку з тим, що моє прізвище й ім'я присутнє в цій книзі в переліку редакторів та коректорів, беру на себе право сказати кілька слів про неї й про авторку. Я цю книгу читав чотири рази і щоразу гордився тим, що я українець. Якщо я скажу, що книга просто чудова, це нічого не сказати. Ця книга дуже цікава й цінна. Найголовніше, що я в цій книзі знайшов, - це любов і до своїх персонажів, і до сюжету, і до кожного слова. Ви прочитайте цей роман - і зустрінете там все, що хочете знайти у якісній книзі. Сюжет витриманий і виплеканий авторкою, доведений до абсолюту. Персонажі дуже яскраві, чудово прописані. Неперевершені описи природи. Це ідеальна історія про українську минувшину. Ти от читаєш і думаєш: «Як же класно, що ми українці!»

Образ Ярослава Мудрого такий колоритний, такий реалістичний, приклад для наслідування і герой для молодих дівчат, які візьмуть собі його за взірець справжнього чоловіка. Коли читаєш цю книгу і вона викликає такі шалені емоції, виникає думка: «А може це і є призначення цієї авторки - написати нам нашу історію такою, щоб ми пишалися тим, що ми українці?» Цей погляд на нашу минувшину настільки вартісний, що я не побоюся висловити зараз думку багатьох читачів: щоб цей роман було обов'язково включено в шкільну програму, а ще - просто необхідно і якомога швидше зняти історичний фільм «Ґардаріка. Таємниця забутого світу». Це було б справжнє епічне полотно. Звичайно, воно коштувало б чимало, але це того варте. Таких фільмів бракує, і зараз для нинішніх молодих поколінь українців цей фільм був би одним із каменів, який ліг би в основу формування їхньої свідомості у напрямку україноцентризму, щоб вони розуміли, яких пращурів ми нащадки. Це дуже важливо, особливо в наш час, виховувати повагу, захоплення і любов до своєї Батьківщини.

Не так давно були презентації цього роману на Книжковому Арсеналі і Львівському книжковому форумі видавців, і навіть я, прочитавши роман чотири рази, був по-справжньому подивований, почувши від авторки ще багато цінних історичних фактів. Цей роман - справжнє відкриття для мільйонів українців.

Відомо, що Вероніка Мосевич опублікувала також збірку поезій про війну «Між небом і землею». Відкриттю отаких талантів маємо завдячувати Міжнародному конкурсу Коронація Слова і його засновникам пані Тетяні та пану Юрію Логушам. Ви ж знаєте, що це конкурс рукописів, це не конкурс імен, причому рукописи подаються анонімно, і ніхто не знає, чий рукопис читає.

Я знаю також, що Вероніка Мосевич - авторка, композиторка і аранжувальниця сотень пісень, котрі випускалися українськими музичними студіями «Фенікс», «Козак», «6 секунд» протягом багатьох років, вона написала не тільки безліч пісень, а й відродила з небуття велику кількість народних пісень, гаївок і колядок. її аудіо збірка у двох частинах «Коляда на Святій горі» облетіла вже весь світ.

Поки писалася ця рекомендація, стало відомо, щоВероніка Мосевич вже вдруге стала лауреаткою Міжнародного літературного конкурсу «Коронація Слова», на цей раз із своїм новим романом про шокуючу правду другої світової війни «Біжи, Мартусю!»

Зважаючи на викладене, рекомендую Вероніку Мосевич на премію імені Тараса Григоровича Шевченка.

 

Член НСПУ, автор шести детективних романів, 4-разовий лауреат Коронації Слова, доцент, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри журналістики НАУВ'я

В’ячеслав Васильченко

Коментарі

З такими захисниками не потрібно наклепників.

Ця книжка дуже слабка і сюжетно, і фактажем. Як можна таке висувати на найвищому літературну премію держави? Давайте кожного будемо висувати, хто спромігся бодай на 1 книжку. Люди вже взагалі і честь, і совість розгубили!

На закінчення цієї непотрібної дискусії хочемо проінформувати Вас ( Надіслав Наталка Жовтобрюх ( гість ) Пон, 15 Листопад 2021 - 15:14. ), що звернемося з офіційним запитом, як громадська організація ( юридична особа ) в департамент кіберполіції Національної поліції України ( та до їх структурних підрозділів ) щодо з’ясування того, з якої IP - адреcи пишуться всі ці коментарі з метою компрометації автора та її твору, Історичного роману «Ґардаріка. Таємниця забутого світу». А також непогано було б з’ясувати нашій культурній спільноті, чи не одна й та ж людина займається тут паплюженням й інших авторів.

ТОЖ, Наталка Жовтобрюх, майте совість та ПОВАГУ ...

З повагою

Роман Білявський / керуючий патрнер / ГО "Центр ініціатив сприяння соціального та культурного розвиту в Україні "

Для того, щоб висувати подібні звинувачення, потрібно по крайній мірі прочитати роман... Окрім цього, представтесь будь ласка, щоб ми розуміли, хто Ви така... Чи Ви написали хоч один твір? Чи Ви внесли вагомий вклад в нашу літературу чи історію, може в світову літературу та історію...? Як Вам не соромно оббріхувати авторку? Адже такої людини як Наталка Жовтобрюх з таким іменем і прізвищем навіть не існує в природі. Сторінки у фейсбуці теж немає, вірніше вона є, але фейкова ( Активний лінк чи вже на 17.11.2021 р. неактивний лінк: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014675923447 ). Хоч всі ми прекрасно знаємо, що створити фейкову, липову сторінку у фейсбуці дуже легко. Це просто жах, до яких ницих способів вдаються фейкові особи, щоб досягти бажаного, щоб знецінити таку титанічну працю. Окрім цього, Вероніка Мосевич опублікувала не одну, а вже дві книги, а написала п'ять, дві з яких готуються зараз до друку. Окрім цього, Вероніка Мосевич переклала історичний роман "Ґардаріка. Таємниця забутого світу" іноземною мовою і він зараз готується до друку в Європі...

P. S. ТОЖ ( таємний гість ) майте совість та ПОВАГУ ...

З повагою

Роман Білявський / керуючий партнер / ГО "Центр ініціатив сприяння соціального та культурного розвиту в Україні "

Активний лінк на сторінку: ( https://www.facebook.com/Roman.Biliavskyi.Art.Group.Ukraine )

Як можна таке писати? Вероніка Мосевич вже двічі лауреатка Коронації Слова. Це можна перевірити на сайті цього Міжнародного літературного конкурсу. Чому виникають такі патові ситуації? Мабуть, заздрість людська таки не знає меж коректності, тому і вдається до привселюдного оббріхування!
Можливо, це і хороший знак-значить роман викликає побоювання конкурентів!
Як прикро, що можна свідомо перетворити такий вищий людський дар, як слово, у жовчоподібне речення негативу і неправди!
Дивно, що є й далі такі люди, які бездумно намагаються зіпсувати те , що ще плекалося від ідейного зародження до заслуженого почесного міжнародного схвалення…
Пані Вероніко, я бажаю вам перемоги!
Роман Вероніки Мосевич «Гардаріка. Таємниця забутого світу» репрезентує собою, перш за все, цілу низку сенсаційих досліджень та відкриттів у цитаделі отаємниченого часу України - Княжої доби. Авторка знайомить нас з нею як з величним та унікальним надбанням в культурно-історичній царині народу і нації, з її інтригуючими політичними перипетіями та родинними таємницями. Ця книга перезавантажує усталений світогляд, формований вже віддавна ситою єрессю, яку гіпнотично створювали «вигідні історики»! Ця книга, на диво, генерує у мисленні сукупність нових поглядів, з якими легко можна витлумачити і пояснити доцільність, важливість та логічність неусвідомленого досі нами часу. Ми нібито колись щось читали, але як, чому і для чого – пояснити ніколи не могли! Цей роман ставить всі крапки над «і». Тому він і став лауреатом Коронації Слова.

Хто має очі, той бачить, хто має вуха, той чує. Вероніка Мосевич, як відомо, вже двічі лауреатка Коронації Слова, а саме в 2020 році за історично-пригодницький роман «Ґардаріка. Таємниця забутого світу» і в 2021 за істотично-патріотичний роман «Біжи, Мартусю!». А на сайті Міжнародного літературного конкурсу «Коронація Слова» за 2020 рік чорним по білому написано, що Вероніка Мосевич стала лауреаткою з відзнакою «Міжнародне визнання - Німеччина» за твір «Ґардаріка. Таємниця забутого світу» . Цей роман чудесний, сенсаційний і захоплюючий. Тому Вам не мішало б вибачитись перед авторкою ...

P. S. ТОЖ ( гість ) майте совість та ПОВАГУ ...

З повагою

Роман Білявський / керуючий патрнер / ГО "Центр ініціатив сприяння соціального та культурного розвиту в Україні "

Звісно, була, двічі. Про цей роман дивіться тут: http://koronatsiya.com/post-reliz-peremozhczi-koronaczi%D1%97-slova/

І де там написано, що вона лауреатка? Лауреати - отримувачі 1-3 премії. А ця авторка - дипломантка, бо отримала спеціальну відзнаку "Міжнародний вибір. Німеччина". Це означає, що їй дали відзнаку як авторці з Німеччині (може, навіть вона одна і є з Німеччини). Бо таку відзнаку дають авторам з кожної країни, щоби заохотити писати тих, хто живе не в Україні. І, на жаль, такими псевдолауреатками псується репутація конкурсу. Бо цього роману, що ви висуваєте, не було навіть в фіналі, тобто експерти не вважали його гідним для висування, і журі, відповідно, його не читали. Це я можу засвідчити як суддя конкурсу.

Шановний таємний гість, бо насправді за цим ніком чи іменем ( Надіслав Ольга Бондар ( гість ) Чт, 25 Листопад 2021 - 11:52. ). ми помітили вельми активну особистість, що не має чим зайнятися й виписує огидні коментарі та наклепи, розкачує так би мовити емоції, надіючись на те, що журі буде звертати на них увагу …

Можливо це Вас ( таємний гість ) розчарує, але журі оцінюватиме не коментарі, а власне твір, прочитавши його й побачивши всі описані історичні сенсації. Не знаємо, хто Вам за це заплатив, але ж в кінці кінців треба мати ще хоч краплю людяності, не говорячи уже про совість, щоб писати подібні слова.

Ми відповімо Вам ( таємний гість ) по суті:

1. / …, хто Вам сказав, що для того, щоб подавати на Шевченківську премію, потрібно обов’язково перед тим взяти участь у конкурсі? / Ні. /

2. / …, якщо б Ви й справді були суддею конкурсу, Ви б такого не писали ( тому що судді люди високоосвічені, не опускаються до рівня брудних пересудів ).

3. / …, Вероніка Мосевич двічі лауреатка конкурсу Коронація Слова.
Активний лінк: http://koronatsiya.com/post-reliz-peremozhczi-koronaczi%D1%97-slova/

4. / …, на рахунок того, скільки людей з Німеччини подавало свої твори, відповім: / БАГАТО !!! /
Невже Ви думаєте, що з країни, де офіційно проживає 30 000 освічених українців, на участь у конкурсі могла подати лише одна людина?

5. / …, Ви говорите про фінал. У фінал по Україні виходять ті лауреати, котрі подавали свої твори з території України. Для іноземців ( кандидатів, заявників ) чи українців, що проживають поза територією України, окремий конкурс.

6. / …, на рахунок того, гідний чи негідний твір. Як Ви ( таємний гість ) смієте писати подібні коментарі? Якби твір був негідний, то видавництво «Клуб сімейного дозвілля» не обрав би його для друку. Адже всі ми добре знаємо, що для того, щоб бути надрукованим в КСД, потрібно пройти добрий відбір, тому що це видавництво друкує найцікавіші твори.

7. / …, звісно, що експерти читали роман й писали рецензії, інакше як би він потрапив у видавництво.

На закінчення цієї непотрібної дискусії хочемо проінформувати Вас ( Ольга Бондар ( гість ) Чт, 25 Листопад 2021 - 11:52. ), що звернемося з офіційним запитом, як громадська організація ( юридична особа ) в департамент кіберполіції Національної поліції України ( та до їх структурних підрозділів ) щодо з’ясування того, з якої IP - адреcи пишуться всі ці коментарі з метою компрометації автора та її твору, Історичного роману «Ґардаріка. Таємниця забутого світу». А також непогано було б з’ясувати нашій культурній спільноті, чи не одна й та ж людина займається тут паплюженням й інших авторів.

ТОЖ, Ольга Бондар, майте совість та ПОВАГУ ...

З повагою

Роман Білявський / керуючий патрнер / ГО "Центр ініціатив сприяння соціального та культурного розвиту в Україні "

От би ще Центр ініціатив сприяння соціальному та культурному розвитку знав, що авторка ніколи не була лауреаткою конкурсу "Коронація слова".

Додати коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
CAPTCHA