Офіційний веб-сайт

Швачка Анжеліна Олексіївна

Солістка Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка, народна артистка України.

Швачка Анжеліна Олексіївна народилася 17 липня 1971 р. в м. Дніпропетровську. 1997 року закінчила Національну музичну академію України ім.П.І.Чайковського. У тому ж році стала солісткою Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка.

За час своєї творчої кар’єри Анжеліна Швачка утвердилась, як високопрофесійна співачка, котра на високому мистецькому рівні виконує найскладніші партії із всесвітньо відомих опер. Артистка з успіхом виступала на сценах московського Большого театру, Маріїнського у Санкт-Петербурзі, міланського «Ла Скала», «Метрополітен-опера», «Ковент-Гардену», Віденської, Берлінської, Боннської опер, у Стокгольмі й Гельсінкі, Празі й Варшаві.

Серед кращих оперних партій Анжеліни Швачки ‑ Терпелиха в «Наталці Полтавці» М.Лисенка, Джемма в «Ярославі Мудрому» Г.Майбороди, Любаша в «Царевій нареченій» М.Римського-Корсакова, Маддалена в «Ріголетто» Дж.Верді, Сузукі в «Мадам Баттерфляй» Дж. Пуччіні, Флора в «Травіаті» Дж.Верді, Берта в «Севільському цирульнику» Дж.Россіні, Сантуцца в «Сільській честі» П.Масканьї, Кармен в однойменній опері Ж.Бізе, Амнеріс в «Аїді» Дж. Верді та ін.

2012 року Анжеліна Швачка була удостоєна звання народної артистки України, володарка Гран-прі VII Міжнародного конкурсу вокалістів у Німеччині 1997 р., лауреат Міжнародного конкурсу вокалістів імені Бюль-Бюля у м. Баку 2000 р.

Національна всеукраїнська музична спілка висунула на здобуття Національної премії провідні партії в оперних виставах, блискуче виконаних народною артисткою України Анжеліною Швачкою за останні п’ять років.