Офіційний веб-сайт

Цикл вистав «Льовушка», «Лист Богу»

Автор(-и): Анатолій Крим, Ігор Славинський, Сергій Бойко, Лариса Плотнікова, Софія Пісьман / Розділ: Театральне мистецтво

 

Цикл вистав «Льовушка», «Лист Богу» Київського академічного драматичного театру на Подолі; роки оприлюднення вистав: 2011-2015; автор вистав: заслужений діяч мистецтв України Анатолій Крим, актори: заслужений артист України Ігор Славинський, заслужений артист України Сергій Бойко, заслужена артистка України Лариса Плотнікова, артистка Софія Пісьман.

Висунуто Національною Спілкою театральних діячів України Київським міським творчим відділенням.

 

Цикл вистав «Льовушка», «Лист Богу» Київського академічного драматичного театру на Подолі

 

Оповідання «Льовушка» та «Лист Богу» Анатолія Крима увійшли до збірки оповідань «Рассказы о еврейском счастье». «Лист Богу» вперше вийшло друком 2005 року (українською «Стіна плачу», 2008 р.). Відтоді книга неодноразово перевидавалася в Україні, перекладалася і видавалася у різних країнах світу. За оповіданнями «Льовушка» та «Лист Богу», окрім Київського академічного драматичного театру на Подолі, вистави створені у Донецькому Національному українському музично-драматичному театрі, Миколаївському українському музичному драматичному театрі, театрах Кишинева, Москви, Харкова та ін.

Анатолій Крим ‑ сучасний український драматург і прозаїк. За сорок років творчої роботи письменник видав чотири романи, серед яких  найбільш відомі «Труба» та «Українська каб/б/ала», чотири збірки оповідань, та чотири драматургічні збірки, до яких увійшло понад 20 п’єс різного жанру ‑ від драми до комедії. Твори Анатолія Крима перекладені багатьма мовами. Анатолій Крим лауреат Всеукраїнської літературної премії імені В.Короленка, заслужений діяч мистецтв України.

Ігор Славинський триразовий лауреат «Київської пекторалі» ‑ за кращу камерну виставу 2003 року ‑ «Парнас дибом», як кращий режисер, та за кращі вистави 2010 року ‑ «Мертві душі» та «Люксембурзький сад».

Сергій Бойко ‑ образ, який створює актор на сцені, відзначається тонким ліризмом та психологізмом. Він неперевершений виконавець характерних ролей, що вимагають тонкості та бездоганного смаку. Він є учасником бойових дій у республіці Афганістан, заслужений артист України, провідний майстер сцени, актор високого професійного рівня, широкого творчого діапазону. У Київському театрі на Подолі ним зіграно понад 20 ролей.

Лариса Плотнікова блискуче зіграла роль бабусі Даші у виставі «Льовушка» та Зінаїди у постановці «Лист Богу». Тонка лірична інтелігентність актриси широко і яскраво проявляється в її сценічних роботах. Її героїні, як правило, лагідні, романтичні, іноді навіть боязкі; але за усім цим відчувається великий людський і творчий потенціал.

Софія Пісьман ‑ актриса широкого творчого діапазону, особливої сценічної виразності: голос, статура, темперамент. Створені нею образи, зіграні органічно, з тонким психологізмом, характери сценічних героїв щедрі і розкуті. Актрисі притаманна акторська делікатність й інтелігентність.

З подання Національної Спілки театральних діячів України

Коментарі