Офіційний веб-сайт

Український інститут книги отримав нового директора

Переможцем конкурсного добору на посаду директора державної установи «Український інститут книги» стала громадська діячка, президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Міністерства культури України.

«Представляючи свою програму, Олександра Коваль акцентувала увагу на реформуванні державних програм «Українська книга» та «Цифрова бібліотека». Одним із своїх перших кроків на посаді вона бачить створення вмотивованої фахової команди та створення експертних груп по різних напрямках діяльності», ‑зазначили в прес-службі.

Також, на думку Коваль, важливими завданнями Інституту книги є презентація України на міжнародних форумах, налагоджена робота з регіонами, активна інформаційна політика та фандрейзинг (збір коштів).

Рішення рекомендувати Коваль на посаду директора було прийнято 26 липня під час другого засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора державної установи «Український інститут книги». 

Олександра Коваль ‑український громадський діяч, президент ГО «Форум видавців», організатор Національного книжкового «Форуму видавців у Львові».

Автор численних публікацій в ЗМІ, що стосуються українського книжкового ринку, підтримки та розвитку читання.

Співзасновник Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів (1995).

2016 року Олександрі Коваль була присуджена премія імені Василя Стуса.

У червні 2018 підтримала відкритий лист діячів культури, політиків і правозахисників із закликом до світових лідерів виступити на захист ув'язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова й інших політв'язнів.

 

За повідомленням прес-служби Міністерства культури України