Офіційний веб-сайт

Тринадцятитомник «Шлях до відродження»

Автор(-и): Левко Лук’яненко / Розділ: Публіцистика і журналістика

 

Тринадцятитомник «Шлях до відродження», видавництво «ТОВ «Юрка Любченка» (м.Київ), рік видання: 2014, автор: Левко Лук’яненко.

Висунуто Національною спілкою письменників України.

 

Тринадцятитомник «Шлях до відродження» Левка Лук’яненка

 

Це повне зібрання творів відомого українського письменника-публіциста Левка Лук’яненка. Ґрунтуючись на правдивій біографічно-документальній основі, зібрання охоплює значний і важливий період історії української нації.

Перший том містить твори «За Україну, за її волю», «Сповідь у камері смертників», «Вірую в бога і в Україну», статтю про висунення автора на здобуття Нобелівської премії миру та листи.

Другий том має назву «Не дам загинуть Україні!». Ця думка колишнього в’язня Кучинської в’язниці, а нині відомого у світі українського державного і політичного діяча Левка Лук’яненка червоною стрічкою проходить крізь вміщений у книзі політичний доробок, роздуми, листи, інтерв’ю.

Третій том присвячений темі заснування першого в історії українського посольства в Канаді, коли автор був Надзвичайним і Повноважним Послом України в цій країні.

У четвертому томі автор розмірковує про незнищенність української національної ідеї, стверджує віру в непереможність українського народу, щиросердно висловлює думки націоналіста, який інтереси України ставить понад власні.

Наступні п’ять томів (п’ятий, шостий, сьомий, восьмий та дев’ятий) об’єднані спільною назвою «З часів неволі» і містять правдиві спогади про концтабірне життя політв’язнів-друзів і просто знайомих автора, адміністрацію, режим ув’язнення, роздуми про долю України та розмірковування над методами боротьби за її незалежність.

Десятий том має назву «Тут мій дух» і призначений, в першу чергу, читачеві, який шукає відповідь на запитання, чому минулі двадцять років Україна жила так, як жила.

Перша частина одинадцятого тому присвячена історії Української Гельсинської спілки.

Друга частина тому охоплює період від 1990-го до 2013-го року. Це ‑тривалий період боротьби і виживання. Боротьби за ідеали незалежної України, що його Українська республіканська партія успадкувала від УГС.

Дванадцятий том містить історико-філософські праці «Національна ідея і національна воля» та «Де ти, доле України?», об’єднані спільною метою: прищепити любов до України й повернути українців до національних духовних джерел.

Заключний, тринадцятий, том складають праці «Злочинна суть КПРС-КПУ, Нюрнберг-2», «Придністров’я», «Від хохла до українця» та інші. У них автор торкається питань юридичних аспектів Голодомору 1932-1933 років, механізму масового терору, насильницького переселення українців під час колективізації, геноциду кубанських українців, комуністичного режиму і церкви та інших.

З подання Національної спілки письменників України

Коментарі