Офіційний веб-сайт

Стали відомі імена митців, рекомендованих на відзначення урядовою премією

Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва на своєму засіданні, що відбулося в Держкомтелерадіо 6 лютого, ухвалив рішення рекомендувати до відзначення урядовою нагородою трьох митців.

Зокрема, у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» з 24 висунутих на здобуття премії видань переможцем визнано письменницю Марію Морозенко та її повісті «Іван Сірко – великий характерник. Іван Сірко – Славетний Кошовий» («Видавництво Старого Лева») , «Я закохалася» (ВЦ «Академія»).

У конкурсі на премію у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» переміг доробок художниці Катерини Іванової – оформлені нею книжки «Йде до нас колядочка», «Лісовий урок» Станіслава Шаповаловата «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба, що вийшли у видавництві «Авіаз».

У номінації  «Кінотвори для дітей та юнацтва» більшістю голосів Комітет проголосував за присудження премії  анімаційному серіалу «Професіонали» (ТОВ «Новаторфільм»), одним із авторів якого є минулорічний лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, режисер-мультиплікатор Степан Коваль.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію за 2017 рік вирішено не присуджувати.

 

За повідомленням прес-служби Держкомтелерадіо