Офіційний веб-сайт

Сергій Жадан читатиме нові вірші про війну та любов

Нову збірку віршів "Антена" презентує у Києві поет Сергій Жадан.

"Написані за останній час вірші являють собою своєрідний поетичний щоденник. Тому "Антену" можна назвати "поетичним звітом", – говорить про збірку Сергій Жадан.

"Антена" – це третя збірка з трилогії разом з попередніми "Життя Марії" (2015) і "Тамплієри" (2016).

"Ілюстрації до збірки "Антена" зробив харківський художник Гамлет Зіньківський. Власне, це не зовсім ілюстрації. Гамлет фактично намалював всю книгу. У ній розписаний кожний розворот. Загалом – 150 ілюстрацій на 300 сторінок тексту. Вийшло яскраво й несподівано", – розповідає Сергій Жадан.

Презентація відбудеться в Центральному будинку офіцерів Збройних Cил України за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1 в п'ятницю 14 вересня 2018 року о 19.00.

Квитки коштують від 220 до 500 грн, придбати їх можна в інтернеті за посиланням. Подія у "Фейсбуці".

Вперше нову збірку поет представив у Чернівцях.

Після київської презентації Жадан презентує нову книжку у Харкові — 18 вересня в Харківській філармонії. 19 вересня — у Одесі, а 22 вересня — у Львові.

А потім поет вирушить разом із "Собаками" у концертний тур Україною, Австрією, Німеччиною та Польщею. А на Форумі видавців у Львові музиканти презентують нову концертну програму "Мальви", яка "поєднує елементи традиційного українського мелосу з традиціями соціального ска-панку та життєствердного геві-металу", як йдеться у анонсі туру.

Окрім "Собак" у Сергія Жадана також є музичний проект "Лінія Маннергейма", де поет виконує свої тексти разом із музикантами Олегом Кадановим та Євгеном Турчиновим.

 

Джерело: Gazeta.ua