Офіційний веб-сайт

Мистецький проект «Та не однаково мені»

Автор(-и): Фемій Мустафаєв / Розділ: Концертно-виконавське мистецтво

 

Мистецький проект «Та не однаково мені», автор: народний артист України Фемій Мустафаєв.

Висунуто Всеукраїнським товариством «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

 

Мистецький проект «Та не однаково мені» Фемія Мустафаєва

 

Творчий доробок Фемія Мустафаєва є виключно патріотичного спрямування і складається з декількох музичних дисків та сольної концертної програми «Та не однаково мені», з якою протягом останніх 2 років співак виступає по всій Україні та за кордоном, пропагуючи українську культуру.

Вказані музичні диски ‑ від творчості Тараса Шевченка до сучасних патріотичних пісень, які створені, записані і видані протягом останніх 4 років.

«Тарас Шевченко. Солоспіви» ‑ музичний 2-дисковий альбом українських пісень та творів на слова Т.Г.Шевченка та музику українських композиторів-класиків: М.Лисенка, Б.Підгорецького, К.Стеценка, І.Воробкевича, Я.Степового. Один диск записаний у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України під керівництвом народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка ‑Віктора Гуцала. Другий диск ‑ камерний, у фортепіанному супроводі. Це унікальне зібрання музичних творів на слова геніального Тараса Шевченка, в якому зібрані кращі пісенні твори, більшість з яких взагалі не звучала в інформаційно-музичному просторі.

«Ватаним» ‑диск кримськотатарських пісень, записаних у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України. Він являється популяризацією кримськотатарської музичної і вокальної культури в Україні, демонструє гідний рівень кримськотатарської національної музики. Цей музичний диск дає можливість на високому професійному рівні познайомити громадськість з кримськотатарським культурним надбанням.

«Волошкова Україна» диск українських пісень патріотичного та ліричного спрямування, написаних на слова та музику відомих українських митців-класиків та сучасних авторів.

«Об’єднаймось, українці» ‑диск українських пісень патріотичного спрямування, на слова та музику відомих українських поетів та композиторів.

«Ніхто, крім нас!» ‑музичний диск патріотичних пісень, написаних протягом 2014-2015 рр. на слова сучасних українських поетів та композиторів.

За цей час Фемій Мустафаєв виступив з вказаною програмою перед бійцями АТО, вимушеними переселенцями, пораненими в госпіталях, де дав більше 100 благодійних концертів, що свідчить про його принципову громадянську позицію і є яскравим прикладом для українських співаків. Співак володіє драматичним баритоном красивого тембру і яскравою, динамічною емоційністю. В мистецькому проекті «Та не однаково мені» яскраво проявилась багатовимірность його художніх виявів у просторі традицій українського вокального мистецтва, носієм кращих засягів якого він є.

 

З подання ВУТ «Просвіта» ім.Тараса Шевченка

Коментарі