Офіційний веб-сайт

Концертні програми 2008-2012 років Державного академічного оркестру «РадіоБенд Олександра Фокіна»

Автор(-и): Олександр Фокін / Розділ: Концертно-виконавське мистецтво

Концертні програми 2008-2012 років Державного академічного оркестру «РадіоБенд Олександра Фокіна» висунуто Державним комітетом телебачення і радіомовлення України.

 

Концертні програми 2008-2012 років Державного академічного оркестру «РадіоБенд Олександра Фокіна»

 

«Державний академічний оркестр «РадіоБенд Олександра Фокіна», створений у 1999 pоці, за роки творчої діяльності здобув широке громадське визнання як єдиний в Україні й країнах СНД державний джазовий оркестр, що має почесне звання академічного.

На сьогодні «РадіоБенд Олександра Фокіна» входить до когорти найкращих оркестрів світу, з яким вважають за честь грати найвідоміші митці сучасної музики. Про це свідчить велика кількість спільних з видатними музикантами концертів.

З метою популяризації українського джазового мистецтва за останні п’ять років оркестром створено велику кількість концертних програм світового рівня, які мали неабиякий успіх і записані на відеоносії.

Оркестр активно бере участь у створенні телевізійних програм на українському телебаченні, у святкуванні урочистих подій країни.

Визначну роль у зростанні творчого потенціалу колективу відіграє його засновник та художній керівник Олександр Фокін. Він ‑автор чудових власних оригінальних творів та талановитий аранжувальник відомої світової музики. Репертуар оркестру «РадіоБенд Олександра Фокіна» залюбки виконує на своїх концертах оркестр Олега Лундстрема, Дж. Батлер, Рой Айерс, Ерік Маріентал, гурт «Шиллер», Омар Хакім, Кім Сандерс, Вальфредо Рейес-молодший, Інтарс Бусуліс, Раймонд Паулс, Ліз Мітчелл, український виконавець Віктор Павлик та багато інших.

Визначним творчим здобутком колективу у минулому році стали «Ювілейні концерти Раймонда Паулса та «РадіоБенду Олександра Фокіна», які з величезним успіхом пройшли у Києві та Санкт-Петербурзі. Відеоверсія цього концерту транслюватиметься на центральних телеканалах не тільки України, а й Латвії та Росії, що свідчить про високий культурний і творчий рівень концерту.

Результатом творчої співпраці з Раймондом Паулсом стало також видання у 2012 році альбому «Друге дихання» (у форматі CD та DVD), який вже має широку популярність як в Україні, так і за її межами.

Зусиллями колективу у 2012 році проведено два благодійні «Всеукраїнські тури на підтримку музичних навчальних закладів», під час яких не тільки виконувались нові музичні програми, а й за підтримки спонсорів було надано значну матеріальну допомогу музичним навчальним закладам України у вигляді інструментів та обладнання.

За останні п’ять років відбулось понад сто концертів «Державного академічного оркестру «РадіоБенд Олександра Фокіна», серед яких нинішнього року: сольний концерт з нагоди виходу спільного альбому з Раймондом Паулсом «Друге дихання», сольний виступ на ТВ-шоу «ІІІустер-LIVE», сольний концерт з новою програмою в Житомирській обласній філармонії та інші. 

Коментарі