Офіційний веб-сайт

Книги «Богородиця у синагозі», «Тюрма для янголів», «Дзвони Майдану»

Автор(-и): Віталій Портников / Розділ:

Книги «Богородиця у синагозі», «Тюрма для янголів», «Дзвони Майдану»; автор: Віталій Портников.

Висунуто науковим видавництвом «Акта».

 

Книги «Богородиця у синагозі», «Тюрма для янголів», «Дзвони Майдану» Віталія Портникова

 

Журналістський публіцистичний цикл у трьох книгах. Частина 1: «Богородиця у синагозі» (вересень 2000 – серпень 2006), частина 2: «Тюрма для янголів» (вересень 2006 ‑ вересень 2011), частина 3: «Дзвони Майдану» (жовтень 2011 ‑ січень 2018).

Тритомовик Віталія Портникова охоплює події становлення української держави, зокрема обидва Майдани, й надає змогу читачеві ретроспективно осягнути явища та процеси української історії як в українському, так і в загальносвітовому контексті.

Книжку «Богородиця у синагозі» 2011 року відзначено спеціальною відзнакою Малого журі науковців (історія) Львівського форуму видавців.

Книжку «Богородиця у синагозі» перекладено польською мовою і оприлюднено 2014 року видавництвом «Most» (Vitalij Portnikow. «Matka Boska w synagodzeе»).

Наукове видавництво «Акта» представляє на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2019 року журналістський публіцистичний цикл у трьох книгах «Богородиця у синагозі», «Тюрма для янголів» та «Дзвони Майдану» Портникова Віталія Едуардовича за номінацією «Публіцистика, журналістика».

 

З подання наукового видавництва «Акта»

 

Коментарі