Офіційний веб-сайт

Книга повістей та оповідань «Хлопчик з планети «Ч‎» та Вогняні Пси» Віктора Терена

Автор(-и): Віктор Терен / Розділ: Література

Літературно-художнє видання «Хлопчик з планети «Ч‎» та Вогняні Пси», видавництва «Веселка» (м. Київ) та «Навчальна книга – Богдан» (м. Тернопіль), рік видання: 2012, автор: Віктор Терен.

Висунуто Всеукраїнським товариством «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

 

Нова книжка відомого письменника Віктора Терена містить три повісті ‑ «Хлопчик з планети «Ч», «Найд», «Костюмчик до осені», а також два оповідання ‑ «Артист» і «Горобчик».

Цікаві сюжети, вдало виписані образи героїв-людей і тварин, дотепність, фантастичні та казкові елементи, високий гуманізм ‑ ознаки «фірмового» стилю Віктора Терена ‑ мають одне надзавдання: заторкнути в душі читача струни доброзичливості, любові до всього на світі сущого ‑ до природи, дітей, старих, тварин, дати імпульс до співчуття та взаємодопомоги...

Чудові ілюстрації визначного художника дитячої книжки Костя Лавра створені в тій же тональності зачудування світом.

Поет, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Павло Мовчан:

«Знаю багато років Віктора Терена, як прекрасного поета. І ось у видавництві «Веселка» вийшли його повісті та оповідання ‑ книжка «Хлопчик з планети «Ч» та Вогняні Пси». Книжка, яка відразу заполонила увагу читачів і стала найбільш рейтинговою (у своїй віковій категорії) серед виданих у 2012 році в Україні книжок.

Вихід у світ цієї книжки став подією в сучасній дитячій класиці, недарма її порівнюють з «Маленьким принцем» Екзюпері та іншими шедеврами дитячої белетристики».

Секретар ВУТ Просвіта ім.Тараса Шевченка Микола Нестерчук:

«У кожній повісті чи оповіданні цієї книжки простежується чітка авторська позиція, причому, передається вона ненав'язливо, органічно, через вчинки головних персонажів твору, їхні успіхи або, навпаки, помилки, але в кожному разі ‑ правдиво. На мою думку, суть цієї авторської позиції може бути висловлена наступними словами: ми всі повинні виробити і в наших дітях, і, врешті, в самих себе теж, стійкий імунітет проти жорстокості, байдужості й неправди, чого, на жаль, вистачає у наш користолюбний та грошолюбний вік. Тому, що лише у цьому разі ми будемо мати добрі людські стосунки й між собою, і надію на краще, і по великому рахунку, справедливу державу».

Редактор газети «Слово Просвіти», письменниця, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Любов Голота:

«Я знаю з власного досвіду, як нелегко поєднувати сувору прозу з поезією, і як важливо залишатися при цьому природним та органічним. Віктор Терен однозначно створив твір, у якому просто неможливо (та й не треба) фіксувати якусь межу між поезією і прозою. І тому можемо лише говорити про ще одну яскраву грань творчості цього письменника: прозаїка й поета».

Коментарі