Офіційний веб-сайт

Віртуальний архів рукописів

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка започатковує Віртуальний архів рукописів Шевченківських лауреатів різних років, що має на меті популяризувати творчість письменників і митців, удостоєних найвищої державної нагороди у гуманітарній сфері.

Пропонуємо увазі відвідувачам сайту Шевченківського комітету сканований рукопис поетичного твору Леоніда Горлача «Пошанування поета. Притча», який прозвучав під час святкування 199-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка в Національній опері 9 березня 2013 року.

 

 

У 2010 році збірка поезій «Село в терновому вінку» Дмитра Іванова була відзначена Національною премією України імені Тараса Шевченка. Рустикальна лірика цього самобутнього поета родом із Сіверщини відзначається глибокою філософічністю, його ліричний герой живе у повній гармонії з навколишнім світом.

Талант письменника виявився у таких поетичних книгах, написаних в останні десятиліття, як «Зерно і любов», «Грай, сопілонько моя», «Там, де народжуються райдуги», «Заповіти мого роду», «Стремено», «Червоний корінь», «Маминих слів чорнобривці», «Зорі над Україною», «Здрастуйте! Я повернувся», «Монолог з тридцять третього» та ін.

У «Віртуальному архіві рукописів» на сайті Шевченківського комітету представлено вірш Дмитра Іванова ‑ «Він стрів мене у яворах…» із збірки «Село в терновому вінку».