Офіційний веб-сайт

Від Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка

Комітет висловлює глибоке співчуття рідним і близьким директора Донецького Національного академічного театру опери і балету ім. А.Солов’яненка Василя Івановича Рябенького, який помер 7 жовтня ц.р. на 56 році життя.

Василь Іванович Рябенький народився 3 грудня 1958 р. в с. Гудими Сумської області. Закінчив Донецьку державну академію управління. Заслужений діяч мистецтв України. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ст.

Під керівництвом Василя Івановича Рябенького на сцені Донбас-Опери в останні роки було здійснено велику кількість постановок – кращих зразків світового та вітчизняного оперно-балетного репертуару.

За оперу Р. Вагнера «Летючий Голландець» Донецького Національного академічного театру опери і балету ім. А.Солов’яненка рішенням членів Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка кандидатура Василя Івановича Рябенького у складі ще п’яти осіб нинішнього року була внесена на розгляд Президента України щодо присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка 2014 року. Однак у зв’язку з трагічними подіями в країні підписання відповідного Указу та процедура вручення Національної премії, на жаль, перенесена на невизначений термін.

Члени Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, працівники апарату Комітету поділяють горе рідних і близьких Василя Івановича Рябенького і схиляють голову у глибокій скорботі. Світлий образ його назавжди збережеться у наших серцях.

Нехай земля йому буде пухом! Царство йому Небесне!