Офіційний веб-сайт

«Тарас Шевченко. Солоспіви», «Ватаним», «Волошкова Україна», «Об’днаймось, українці!», «Ніхто, крім нас!», «Вже пора!»

Автор(-и): Фемій Мустафаєв / Розділ: Музичне мистецтво

Цикл мистецьких проектів: «Тарас Шевченко. Солоспіви», «Ватаним», «Волошкова Україна», «Об’днаймось, українці!», «Ніхто, крім нас!», «Вже пора!», автор: народний артист України Фемій Мустафаєв.

Висунуто Всеукраїнським товариством «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

 

Цикл мистецьких проектів Фемія Мустафаєва

 

Цикл, створений протягом останніх 5 років, є виключно патріотичного спрямування і складається з 6 музичних дисків та 6 сольних концертних програм, з якими Фемій Мустафаєв виступає в Україні та за кордоном, пропагуючи українську культуру протягом цього часу.

«Тарас Шевченко. Солоспіви» ‑ музичний 2-дисковий альбом українських пісень та творів на слова Т.Г.Шевченка та музику українських композиторів-класиків: М.Лисенка, Б.Підгорецького, К.Стеценка, І.Воробкевича, Я.Степового. Один диск записаний у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України під керівництвом народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка ‑ Віктора Гуцала. Другий диск ‑ камерний, у фортепіанному супроводі. Це унікальне зібрання музичних творів на слова геніального Тараса Шевченка, в якому зібрані кращі пісенні твори, більшість з яких взагалі не звучала в інформаційно-музичному просторі. У березні 2016 року відбувся Шевченківський концертний тур 15 містами Сходу України, який мав потужний просвітницько-патріотичний вплив на світогляд мешканців Донецької і Луганської областей. Вказані мистецькі проекти було зроблені виключно за власної ініціативи народного артиста України і без жодної сторонньої підтримки.

«Ватаним» ‑ диск кримськотатарських пісень, записаних у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України. Він являється популяризацією кримськотатарської музичної і вокальної культури в Україні, демонструє гідний рівень кримськотатарської національної музики. Цей музичний диск дає можливість на високому професійному рівні познайомити громадськість з кримськотатарським культурним надбанням.

«Волошкова Україна» ‑ диск українських пісень патріотичного та ліричного спрямування, написаних на слова та музику відомих українських митців-класиків та сучасних авторів.

«Об’єднаймось, українці» ‑ диск українських пісень патріотичного спрямування, на слова та музику відомих українських поетів та композиторів.

«Ніхто, крім нас!» ‑ музичний диск патріотичних пісень, написаних протягом 2014-2015 рр. на слова сучасних українських поетів та композиторів.

За цей час Фемій Мустафаєв виступив з вказаною програмою перед бійцями АТО, вимушеними переселенцями, пораненими в госпіталях, де дав більше 300 благодійних концертів, що свідчить про його принципову громадянську позицію і є яскравим прикладом для українських співаків. Співак володіє драматичним баритоном красивого тембру і яскравою, динамічною емоційністю.

«Вже пора!», 2016 рік ‑ музичний альбом на слова Івана Франка та музику відомих українських композиторів: Миколи Лисенка, Якова Степового, Богдана Янівського, Віктора Камінського, Анатолія Кос-Анатольського. Диск записаний у супроводі Академічного оркестру народної та популярної музики Українського радіо під керівництвом Михайла Пікульського. До диску ввійшли лірико-патріотичні твори, в яких закладені всі помисли та прагнення українського народу, передані геніальним словом Івана Франка і надзвичайно потужно та водночас зворушливо виконані на найвищому професійному вокальному рівні Фемій Мустафаєвим. Патріотика в піснях «Вічний Революціонер», «Не пора» переплітається з реаліями сьогодення, а ліричні твори виконані у найкращих традиціях українських романсів. Всі твори з музичного альбому «Вже Пора!» увійшли до фонду Національної радіокомпанії України. Цей творчий доробок був присвячений 160-річчю від дня народження Каменяра і вийшов у світ в рік, оголошений роком Івана Франка в Україні.

Необхідно зазначити, що 2 мистецьких проекти народного артиста України Фемій Мустафаєва, присвячені творчості Тараса Шевченка та Івана Франка, рекомендовані Міністерством освіти України "для використання у загальноосвітніх навчальних закладах". 

 

З подання ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка

Публікується зі скороченнями 

Народний артист України Фемій Мустафаєв
Народний артист України Фемій Мустафаєв
Коментарі