Офіційний веб-сайт

«Мала Шевченкіана – Великого Генія»

Автор(-и): Микола Мельничук / Розділ: Література

Літературно-художнє видання «Мала Шевченкіана – Великого Генія», автор Микола Мельничук, видавництво «Полісся» (м.Житомир), 2015 рік.

Висунуто Бердичівською міською організацією ветеранів.

 

Літературно-художнє видання «Мала Шевченкіана – Великого Генія» Миколи Мельничука

 

Твір «Мала Шевченкіана ‑ Великого Генія», публікувалась з 2006 року під назвою «Шевченкіана», комп'ютерний набір виконано у школі № 8, читалась у школах міста та публікувалась в періодичній пресі.

Твір оцінюється ‑ позитивно, так як в основу покладені ще не досить освітлені моменти біографії Тараса ‑ Генія світового рівня. Наприклад, надання Тарасом царській «охранці» біографічних даних російською мовою; пригоди при переїзді зі заслання ‑ через Москву до Петербургу і повернення в Україну. Все це кандидатом виконано у віршованій й доступній формі; слово «мала» в назві поеми, говорить про те, що оспівування Тараса ‑ Генія Світового рівня ніколи не закінчиться.

Позитивна творча характеристика 86-ти літнього кандидата, його енергія, працездатність ‑ стверджується не тільки результатом творчості згідно анкети, але і характеристикою з місця праці ‑ «Політехнічний коледж», де кандидат працював 26 років викладачем спецдисциплін.

Кандидат, учасник бойових дій ВВВ, інвалід 1-ї групи ‑ пенсіонер.

 

З подання Бердичівської міської організації ветеранів

Про автора

Микола Микитович Мельничук народився 1 вересня 1929 року у с.В.Остріжок на Вінниччині.

Закінчив машинобудівний технікум та Московський ВЗМІ; ветеран війни і праці, інвалід ВВВ ІІ групи; працював на заводі за фахом і 26 років викладачем спецдисципліни, Головою Міськплану. Працюючи за професією, опублікував ряд науково-технічних статей; зробив декілька заявок на винаходи; підготував декілька мето дичок, діючих конструкцій, стендів програмного контролю знань студентів.

Автор багатьох статей і книг прози і віршованої лірики та сатири. Потрапив в опалу за розкриття дій мафіозних структур; продовжує працювати над виданням дитячої книги, пише статті, працює над проектом реконструкції шляхопроводів з річним економічним ефектом 3 млн 620 тис. грн. Виступ автора проекту, записаний на плівку, не потрапив до ефіру та не був прийнятий для подальшого втілення. Також автору було заборонено писати, друкуватись і виступати на радіо. Тому така важка дорога поеми «Мала Шевченкіана – Великого Генія».

Коментарі