Офіційний веб-сайт

«Діти колонії», «Рабів на бал не запрошують»

Автор(-и): Олег Чорногуз / Розділ: Література

Книги «Діти колонії», «Рабів на бал не запрошують», автор Олег Чорногуз, видавництва: «Рута» (м.Житомир), «КИТ» (м.Київ), рік видання: 2014.

Висунуто колективом Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.А.Тімірязєва.

 

Книги «Діти колонії» та «Рабів на бал не запрошують» Олега Чорногуза

 

Колектив Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.А.Тімірязєва на своїх загальних зборах виявив одностайну підтримку висунення книг Олега Чорногуза «Діти колонії» та «Рабів на бал не запрошують» на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Виступаючі на зборах дали високу оцінку публіцистиці Олега Чорногуза. Зокрема Морозова Н.І., директор бібліотеки, заслужений працівник культури України зазначила, що Олег Чорногуз – відомий український письменник, наш земляк, людина, обдарована великим талантом. Прочитавши його публіцистичні есеї з книг «Діти колонії» та «Рабів на бал не запрошують», стає зрозумілим, що він – геній, який досі заслужено не оцінений в Україні.

Куцевол О.М., доктор педагогічних наук, професор, завкафедри методики філологічних дисциплін і стилістики української мови ВДПУ ім.М.Коцюбинського, член Вченої ради ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва зауважила, що Олег Чорногуз насправді у нашій літературі, як слід, і досі не оцінений. Хоча відомі статті про його творчість та рецензії на твори письменника. Важко віднайти в українській літературі сатирика такого ґатунку та з таким творчим багажем – десяток сатиричних романів, гостра публіцистика з іронією, гротеском, сарказмом.

Сеник Л.Б., заступник директора ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва з основної діяльності наголосила, що у книзі публіцистики Олега Чорногуза «Рабів на бал не запрошують» висвітлено найтрагічніші моменти життя українського народу. Автор розкриває ментальність двох різних народів, яких Росія вважає одним. Але найбільше приділяється уваги походженню українців, їхній національній гордості та особливій історичній ролі поміж усіх слов’янських народів.

Слотюк Г.М., заступник директора бібліотеки з наукової роботи та інформатизації відзначила, що в книгах Олег Чорногуз виступає не лише як публіцист, сатирик, але як вчений, як історик, як діагностик моралі суспільства. Публіцистика автора пробуджує і гуртує українську націю, розширює коло українських патріотів.

 

З подання Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.А.Тімірязєва.

Коментарі